„mofetta” széndioxidos szárazfürdő

A mofetta vulkáni utótevékenységhez kötődő, leginkább széndioxidból álló gázfeltörés. A föld számos pontján előfordul ez a természeti jelenség (Olaszország, Franciaország, Németország, Csehország, Egyesült Államok, stb.), így a Kárpát-medencében is, itt a leggyakoribb Erdélyben. A száraz mofetták csak gáz adnak, míg a nedves mofetták szénsavas savanyúvizet, melyeket borvíz- vagy csevice-forrásokból törnek elő, ezen a néven ismerik, és széles körben fogyasztják.


Az emberek már több száz éve fürdőszerűen használják a széndioxidgázt, annak kellemes melegítő és gyógyító hatása miatt. A gáz a bőrön keresztül bekerül a szövetekbe, és értágító hatást gyakorol a keringésre, illetve a szívműködésre. A fokozott vérkeringés bársonyos melegséget idéz elő. Ezt a természeti kincset például Erdélyben számos helyen alkalmazzák, használatuknak nagy hagyománya van.


Kinek ajánlható?


  • Szívkoszorúér betegség, nyaki érszűkület, alsóvégtagi érszűkület,
  • nyugalomban vagy járásközben jelentkező lábszárfájdalom,
  • lábszárgörcs, kéz- és lábszárzsibbadás, lábszár körüli elszíneződés,
  • hideg érzésű végtagok, reggeli kézmerevség, elszíneződés,
  • magasvérnyomás, cukorbetegség és annak érszövődményei, pl. felső végtagi vagy csak kéz-, illetve alsó végtagi vagy csak lábzsibbadások,
  • gerinc- és ízületi betegségek, valamint csontritkulás,
  • ezen kívül javítja a szexuális képességet, élénkíti a gondolkodást, továbbá méregtelenítő és fogyasztó hatása is van. Állandó fáradékonyság ellen is ajánlatos.
  • Közérzetjavító hatása is van.


"A KEZELÉS TECHNIKAI OKOK MIATT ÁTMENETILEG SZÜNETEL"


Használatát úgy kell elképzelni, hogy belépünk egy medencébe, amelyben víz helyett színtelen, szagtalan, a levegőnél nehezebb CO2 gáz van. A gáz ugyanúgy, mint a levegő a ruházaton is áthatol, ezért könnyű, kényelmes, pamut vagy más természetes anyagú öltözetet szükséges viselni a kezelés során.


A Mofetta terápiát mindenképpen ajánlatos a jól bevált és kedvelt BEMER-mágneses (és/vagy akár a CERAGEM) kezeléssel együtt alkalmazni. A két-három kezelés kiegészíti, és kölcsönösen erősíti egymás kedvező hatását.


Figyelem: minden egyes beteg, alapos ideggyógyászati vizsgálatot követően, egyedülálló módon, egyénre szabottam, kapja kezelését.


A mofetta széndioxidos szárazfürdő kezelés részleteiről szívesen adok tájékoztatást telefonon, vagy személyesen a magánrendelőmben.