Bővebb tájékoztatást kaphatnak az alább felsorolt témakörökben.

 • Doppler vizsgálat

  A doppler-vizsgálat egy ultrahangos képalkotó eljárás, mely káros hatásoktól mentes, segítségével gyorsan és pontosan lehet az ereket és a lágyszöveteket (pl.pajzsmirigy) vizsgálni. Alkalmazásával számos betegség diagnosztizálható, illetve kizárható.


 • Magnetoterápia

  Szeretném megismertetni az egyik legújabb gyógyító eljárással. A „bio-elektromágneses energiareguláció” elvén alapuló új terápiás eljárás, a magnetoterápia, a hagyományos elektromágnesesmező-terápiából fejlődött ki. Ez egy regisztrált „II/A” minősítésű orvos/technikai eszköz, melynek használata fájdalommentes, és semmilyen káros mellékhatással nem rendelkezik, tehát akár naponta alkalmazható, és még gyerekek, sőt várandósok/kismamák, szívritmus szabályozóval, fémbeültetéssel rendelkezők is igénybe vehetik. Ezen készülék „II/A” minősítése (a legtöbb mágneses készülékekkel ellentétben) igazolja, hogy ez az eljárás tudományos vizsgálatokkal megalapozott (pl. mikroszkópos vizsgálatokkal, sejtszinten) gyógyító hatással rendelkezik.


 • Termo-masszázs

  A termo-masszázs ágy kezelés mellett ez év szeptembere óta lehetőség van arra, hogy járóbetegként infúziós kezelést vegyen igénybe.


 • Alsó végtagi ér-doppler, és néhány szó a Ceragem (Termo-masszázs) kezelésről

  Az alsó végtagi érszűkület sokszor nehezen felismerhető, a beteget gyakran hónapokon, éveken keresztül gerinc-, derék, vagy akár térd-, bokaízületi betegségként kezelik, holott egy egyszerű ultrahang vizsgálattal mindez kideríthető.


 • Megdöbbentő statisztika


 • A szűrővizsgálatok jelentősége

  Néhány szót tájékoztatásul a szűrővizsgálatok jelentőségéről


 • „Mofetta” széndioxidos szárazfürdő

  A mofetta vulkáni utótevékenységhez kötődő, leginkább széndioxidból álló gázfeltörés. A föld számos pontján előfordul ez a természeti jelenség (Olaszország, Franciaország, Németország, Csehország, Egyesült Államok, stb.), így a Kárpát-medencében is, itt a leggyakoribb Erdélyben. A száraz mofetták csak gáz adnak, míg a nedves mofetták szénsavas savanyúvizet, melyeket borvíz- vagy csevice-forrásokból törnek elő, ezen a néven ismerik, és széles körben fogyasztják.